Uda gęsie wolno pieczone z rozmarynem, czosnkiem i wędzoną papryką

Uda gęsie wolno pieczone z rozmarynem, czosnkiem i wędzoną papryką

Uda gęsie wolno pieczone z rozmarynem, czosnkiem i wędzoną papryką

Najlepsza gęsina na świętego Marcina! I rzeczywiście te pieczone udka są najlepsze . Dobrze doprawione, pachnące, mięciutkie mięso i chrupiąca skórka a do tego złociste ziemniaczki i duszona żurawina. Przepyszny obiad, daję słowo! Jesienią gęsina jest najsmaczniejsza bo gąski są już dobrze odchowane i tłuściutkie. Nie bójcie się gęsiego tłuszczu bo to najzdrowszy tłuszcz zwierzęcy . Jest łatwo przyswajalny i ma dużo wartości odżywczych. A kalorie? Nimi się nie martwcie bo przecież nie je się go codziennie ani nie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, przepisy na święta, pieczone udka, udka , obiad, mięsa pieczone, mięso duszone, mięso na obiad

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.