Smardze z fetą w oliwie

Smardze z fetą w oliwie

Smardze z fetą w oliwie

Mając kilkanaście większych smardzów przyszedł mi do głowy pomysł żeby nadziać je serem i zalać oliwą tak jak to robię latem z papryczką czereśniową . Przyznaję, że wersja grzybowa to eksperyment i sama nie wiem co z tego będzie. Wszystkie składniki są jadalne więc raczej nikogo nie otruję takim antipasti. Nie podaję Wam dokładnych ilości składników, bo wszystko robiłam na oko i nie zapisywałam. Wystarczy już kilka smardzów , byle były dość duże żeby zmieściło się w nich chociaż trochę nadzienia. Dodatki smak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, przekąski, przetwory

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.