Faza na pomidorową trwa i wcale mi się ta zupa nie nudzi bo przygotowuję ją na różne sposoby. Czasami dodanie innych przypraw zmienia zupełnie jej charakter i zyskujemy nową, pyszną zupę :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Mi też zupa pomidorowa się nie nudzi, dzięki różnym jej wersjom :) Twoja mi się bardzo podoba, bo lubię dynię. Świetny pomysł z tymi ryżowymi kulkami :)
ale fajna zupa:) świetny pomysł z kluskami ryżowymi, muszę je wypróbować u siebie:)
Wlasnie szukalam sposobu na wykorzystanie mleka kokosowego! Dyni juz niestety nie mam, ale i tak zrobie "kokosowa" pomidorową :) Tylko u mnie nie będzie bulionu drobiowego, bo nie jem miesa od 15 lat :) Mysle, ze Pani tez niepotrzebnie sie napracowala dodatkowo nad tym bulionem, bo wystarczylby wywar z podsmazonych warzyw, a przy tej ilosci smakow i przypraw nawet wrazliwy miesozerca nie wyczulby, ze to wege-zupa :D
Nieśka, ja fazę złapałam ostatnio - ciągle pomidorowa za mną łazi :)
nie gotowałam bulionu specjalnie - mam porcje zamrożonego :) i korzystam kiedy potrzebuję. Lubię pomidorową na rosole chociaż samą warzywną też nie pogardzę :)
Brzmi super, wygląda jeszcze lepiej :) Ja osobiście wolę zupy na rosołku. Ogólnie najlepiej smakuje mi pomidorowa ze śmietanką 30% słodką - ale to zabójstwo kaloryczne ;p Pozdrawiam Anita.
Muszę przyznać, że te kulki ryżowe są bardzo dekoracyjne. Świetny pomysł.