Kwiaty czarnego bzu są bardzo aromatyczne i tak samo pięknie będzie pachniała moja nalewka, którą właśnie na tych kwiatach zrobiłam. Zimą przypomni wiosenne dni i rozgrzeje. Zbierając zerwijcie więcej - przydadzą się też na bzową lemoniadę . Ja wiem, że kwitnienie krzewów bzu już się kończy, ale widzę, że jeszcze gdzieniegdzie są na nich białe baldachy więc przy odrobinie chęci można nastawić nalewkę. Przynajmniej kilka baldachów możecie usmażyć sobie po prostu w formie placuszków - są pyszne! A kto nie zdąży nazbie... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.