Jak ugotować jajka na twardo i łatwo je obrać

Jak ugotować jajka na twardo i łatwo je obrać

Jak ugotować jajka na twardo i łatwo je obrać

Chyba każdy z nas gotuje lub gotował chociaż raz w życiu jajka na twardo . Każdy wie jak to zrobić - czy na pewno? Wielu z Was powie, że to banalnie proste, ale ja wiem, że nie dla wszystkich. Czy zdarzyło się Wam, że ugotowane jajka ciężko było obrać ze skorupek? Na pewno! Ale od dzisiaj to już nie zdarzy, obiecuję! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

wielkanoc

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.