Gęsi smalec dobrze doprawiony

Gęsi smalec dobrze doprawiony

Gęsi smalec dobrze doprawiony

Oporządzając gęś i rozbierając ją na elementy zostało mi trochę skrawków tłustej skóry i spora górka sadła. Zarabiając nieco później ciasto na chleb pomyślałam sobie, że taka pajda pachnącego, świeżego chleba doskonale będzie smakowała z dobrze przyprawionym smalczykiem. Tłuszcz gęsi nie jest tak niezdrowy jak ten z innych zwierząt a ponoć nawet ma właściwości lecznicze więc postanowiłam wytopić co się da. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zdrowe, chleb, ciasto

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Aska gotuje, 14 listopada 2013 13:06:16

przepysznie wygląda:),również wytopiłam z gąski ten smaczny tłuszczyk ,który sam w sobie jest przepyszny.)a T woj z ta pajda chleba wygląda nieziemsko:)

Anonymous, 14 listopada 2013 13:48:26

Smalczyk extra,tez robie taki ,bo sama choduję gąski !Oczywiście na trawce!!!

Justyna Bąk, 14 listopada 2013 14:06:36

wygląda smacznie:) z gęsiny nie próbowałam robić w sumie u nas babcia robi genialny smalec i zaopatrza całą rodzinę, nie wiem czy mogę zrobić jej konkurencje:)

Iza Kulińska, 14 listopada 2013 15:58:56

jak masz własne gąski to i gęsina częściej na stole :)

Iza Kulińska, 14 listopada 2013 15:59:35

gęsi mi bardziej smakuje, wieprzowy jest jakiś cięższy

Iza Kulińska, 14 listopada 2013 16:00:16

dzięki, Asiu :) trzeba wykorzystywać wszystkie części zwierzęcia skoro już oddało życie dla naszej korzyści

Tojav, 14 listopada 2013 20:29:28

Lubię smalec, choć niezdrowy. Twojego też bym spróbował.

Iza Kulińska, 14 listopada 2013 22:30:22

wszystko jest dla ludzi, tylko trzeba znać umiar :) myślę, że czasami i niewielka ilość nikomu nie zaszkodzi :)

Paulinqa, 15 listopada 2013 13:29:39

nigdy chyba nie jadlam gesiego, ale takiego mi smaka narobilas ze teraz o niczym innym caly weekend nie bede mogla myslec ;)

Iza Kulińska, 16 listopada 2013 14:19:47

jeśli będziesz miała okazję to koniecznie spróbuj :)

Anonymous, 5 stycznia 2014 19:08:16

dzisiaj zrobiłem i rzeczywiście jest świetny, wieprzowy jest za cięzki, a ten jest leciutki

Iza Kulińska, 7 stycznia 2014 12:25:42

zgadza się - zupełnie inna konsystencja i dużo smaczniejszy :)

grażyna grażka, 2 marca 2014 17:25:21

Dziękuję za przepis,właśnie będę robiła smaluszek:)