Przepis na : deser
Deser z owoców zapiekanych pod pierzynką z kogla mogla jest stareńki jak świat. Pamiętam go z dzieciństwa bo Babcia zapiekała tak latem świeże leśne jagody a zimą gruszki z kompotu. Kiedyś sama też go robiłam, ale jakoś od dawna nie gościł na naszym stole. Kilka dni temu na warsztatach kulinarnych organizowanych przez Russell Hobbs przypomniano mi o nim więc ja postanowiłam przypomnieć go też moim domownikom.Taki deser robi się naprawdę szybko i można wykorzystać różne owoce. Najlepiej sprawdzają się te jagodowe... czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
pyszności:) świetny pomysł na deser, na penwo wykorzystam w weekend:)
Żałuję, że u mnie w domu nie przygotowywanego takiego deseru. Nigdy go nie jadłam, choć ubijane żółtka z cukrem jadałam dosyć często.
świetny pomysł!! Trzeba spróbować, tym bardziej, że lubimy kogel-mogel :)
Coś cudownego :) Odkryłam ten deser stosunkowo niedawno, i zakochałam się od razu :)