Przepis na : deser
Większą część niewielkiej ilości fiołków jakie mi się trafiły wymalowałam białkiem, ocukrzyłam i wysuszyłam. Fiołki w cukrze będą ciekawą ozdobą ciast. Tę odrobinę jaka mi została, najmniejszych, przerobiłam na fiołkowy cukier - będzie dodatkiem do deserów albo herbaty. Na razie zachwycam się jego delikatnym liliowym kolorem i pięknym zapachem. A przygotowanie trwa zaledwie kilka minut i jest bardzo proste.Pomysł znalazłam u Elizy ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Zrobiłam, ale wyszedł mi prawie puder i teraz się zastanawiam do czego go zużyć :)Iwona
mój też jest drobny bo użyłam drobnego cukru - używam do posypywania ciastek, ciast, deserów, można nim posłodzić herbatę...