Chleb z patelni czyli patelniak

Chleb z patelni czyli patelniak

Chleb z patelni czyli patelniak

Chleb, tym razem pszenny chociaż użyłam zakwasu tego samego co poprzednio czyli Stefana Żytniego. A właściwie to już, zaczynu, ciasta zakwaszonego bo narobiłam go zbyt dużo i musiałam wykorzystać. Stefan okazał się jurny więc rozmnażanie idzie nam świetnie :DZainspirował mnie przepis znaleziony u Margarytki :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, ciasto, chleb na zakwasie

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
robotki.dla.malych.i.duzych., 22 października 2013 12:30:45

Witam.Jaki piękny chlebek.Musi być bardzo pyszny bo chlebek własnego wypieku to jest pyyyszność (jeśli się uda:))) ), a jeszcze powidła śliwkowe według Pani przepisu to super śniadanko na dobre rozpoczęcie dnia.Taki chlebek kojarzy mi się z kuchnią w stylu rustykalnym jak na stole jest taki piękny bochenek chleba Mmmmmm. Pozdrawiam Katarzyna

Iza Kulińska, 22 października 2013 12:45:02

dokładnie, Kasiu, świeży domowy chleb, powidła.... rzeczywiście pyszne śniadania :)

bk110, 22 października 2013 15:06:29

Iza, dziękuję za przepis. Jest obłędny!

Iza Kulińska, 22 października 2013 15:07:46

bardzo proszę :) jeśli skorzystasz z przepisu to czekam na uwagi :)

gin, 22 października 2013 22:14:54

Cudny bochenek! Od razu robię się głodna, jak widzę takie pyszności :)

NG, 23 października 2013 11:46:21

Cudny chlebek Ci wyrósł! Czuję ten zapach!Pozdrówka :)

Iza Kulińska, 23 października 2013 11:52:24

do doskonałości dużo mu brakuje :) "Ludzie mówią", że powinnam przyłożyć się i popracować np. nad czasem wyrastania bo bochenek jest popękany na bokach a tak być nie powinno.... Cóż, dopiero się uczę i daleka droga przede mną :) ale cieszę się, że wyszło mi coś nadającego się do jedzenia i pokazania :)

tu-tusia, 23 października 2013 13:24:35

Już myślałam, że takie cudo wyszło Ci na patelni ;) Ale nawet jak na standardowy chleb piekarnikowy - świetny!

Iza Kulińska, 23 października 2013 14:18:46

ale na patelni leżał w czasie pieczenia :D

NG, 23 października 2013 22:47:57

A ja sadzę, że taki popękany ma właśnie swój urok! Dla mnie cudny!

Iza Kulińska, 24 października 2013 00:09:12

Nina, dzięki, ale tak powiedział ktoś bardzo ważny i doświadczony więc muszę mu wierzyć :D