Pieczona łopatka

Pieczona łopatka

Pieczona łopatka

Zapraszam na pyszną domową wędlinkę pieczoną. Jest prosta w przygotowaniu a smakuje wybornie. Polecam Składniki: ok. 1 kg łopatki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich oraz: sznurek do zawiązania mięsa rękaw do pieczenia Przygotowanie: Łopatkę myjemy, osuszamy i wykrajamy żyłki (jeśli trzeba). Przyprawy mieszamy ze sobą i posypujemy mięso z każdej strony a następnie je nacieramy. Sznurkiem związujemy łopatkę aby przybrała kształt pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.