Karpatka z kremem budyniowym

Karpatka z kremem budyniowym

Karpatka z kremem budyniowym

Zapraszam Was na ulubione ciasto mojego dzieciństwa: karpatkę z domowym budyniem. Jest to moja pierwsza karpatka ale nie ostatnia. Polecam Składniki: ciasto: 1 szkl wody 125 g margaryny 1 szkl mąki 4 jajka krem: 500 ml mleka 2 łyżki cukru + 1/2 szkl cukru 3 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 125 g margaryny cukier puder do posypania tortownica o śred. 28 cm Przygotowanie: Do garnka wlewamy szklankę wody, dodajemy margarynę i zagotowujemy ( margaryna musi się rozpuścić). Wsypujemy mąkę i got... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.