Kakaowy biszkopt tortowy

Kakaowy biszkopt tortowy

Kakaowy biszkopt tortowy

Zapraszam po przepis na idealny biszkopt tortowy kakaowy. Biszkopt wychodzi równy i puszysty. Składniki: 6 jajek 1 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki kakao naturalnego 1 płaska łyżka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju rzepakowego+ odrobina do wysmarowania tortownicy tortownica o śr. 26 cm Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Potem partiami dodajemy cukier i cały czas miksujemy. Następnie dodajemy po 1 żółtku cały czas miksując. Dodajem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.