INKAwa deserowa z domową posypką orzechową

INKAwa deserowa z domową posypką orzechową

INKAwa deserowa z domową posypką orzechową

W wielu domach po obiedzie pije się kawę i do tego jakieś ciasto lub ciasteczko.A gdyby tak połączyć deser z kawą?Oto moja propozycja Składniki: 1 czubata łyżka mielonych orzechów 1 płaska łyżka cukru 1 łyżeczka kawy zbożowej Inka 100 ml gorącej wody 2-3 łyżki bitej śmietany 2 łyżki mleka zagęszczonego słodzonego Przygotowanie: Najpierw robimy posypkę:orzechy mieszamy razem z cukrem.Mieszankę prażymy w piekarniku do momentu aż uzyska złoto-brązową barwę (ok. 15 minut w twmp.180 stopni).Następnie rozypujemy na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.