Mazurek migdałowo-pomarańczowy

Mazurek migdałowo-pomarańczowy

Mazurek migdałowo-pomarańczowy

Ten mazurek migdałowo-pomarańczowy to super prosty sposób na udany wypiek na Wielkanoc. Przepyszne połączenie ciasta migdałowego i konfitury z pomarańczy. Urok tkwi tutaj w prostocie. Zobaczcie 🙂 Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na ciasto: 200 g (1 ½ szklanki) mąki tortowej 50 g (3 łyżki) cukru pudru 50 g (2/3 szklanki) mielonych migdałów 120 g masła 1 szczypta soli 1 żółtko Przygotowanie: Mąkę, cukier puder, mielone migdały, masło i sól delikatnie zagniatam do uzyskania konsystencji mokrego piasku, na koniec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki sentyment

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.