Te ciasteczka ze smalcem pochodzą z Serbii i słodzone są miodem. Są znane również w Grecji i Turcji, gdzie pieczone są na Boże Narodzenie i Nowy Rok. W każdym z tych rejonów różnią się delikatnie składem. W Serbii przygotowuje się je z masłem, smalcem i miodem. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na około 50 sztuk: 125 g masła 50 g smalcu wieprzowego 2 jajka 1 żółtko 3 łyżki miodu 1 szczypta soli 1 ¾ szklanki mąki (tortowej lub typ 500) ½ szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: Cukier... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...