Przepis na : deser
Baklawa zawijana – spróbuj tej pyszności! Skradnie Twoje serducho i przeniesie Cię w wakacyjne klimaty … Turcja, Grecja, Bałkany… Baklawę możesz w prosty sposób zrobić w domu. Zobacz. Składniki: 300-400 g ciasta filo (w zależności od opakowania) 200 g siekanych orzechów pistacjowych 150 g siekanych orzechów włoskich 300 g masła orzechowego (najlepiej lekko płynnego) 4 łyżki miodu 150 g rozpuszczonego masła Przygotowanie: Blaty ciasta filo dzielę na 3 części (wychodzi przeważnie po 3-4 blaty na jedną częś... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...