Przepyszna babka drożdżowa na krupczatce to doskonała propozycja na wielkanocny stół, ale nie tylko. Babka świetnie smakuje z ulubionym dżemem, czekoladą, z lukrem i idealnie pasuje na drugie śniadanie, czy do kawy 🙂 Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: ½ kg mąki krupczatki (3 1/3 szklanki) 5 dag drożdży świeżych 5 żółtek 1 jajko 100 g cukru (1/2 szklanki) 1 łyżka cukru waniliowego 150 ml mleka (3/4 szklanki) 125 g masła 1 szczypta soli 60 g bakalii (u mnie rodzynki, skórka pomarańczowa i płatki migdałów) Przygot... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...