Ciasto kakaowo-czekoladowe

Ciasto kakaowo-czekoladowe

Ciasto kakaowo-czekoladowe

Gdy piekę to ciasto zapach unosi się w całym mieszkaniu. Jest tak przyjemnie, ciepło i słodko. Ciasto jest zawsze puszyste, chociaż na samych białkach. Składniki: 8 białek 300 g brązowego drobnego cukru 400 g mąki 1 szklanka zmielonych orzechów laskowych 1 szklanka oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Białka ubijamy na sztywną pianę powoli dodając brązowy cukier. Suche składniki (zmielone orzechy, mąkę, proszek do pieczenia, kakao) mieszamy i dodajemy do ubitej piany. Na koniec wlewamy olej.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Salonik smaków

Autor

ElaEla

Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dania mięsne, ciasto, orzechy, przetwory, sałatka, sałatki, orzechy laskowe, puszyste ciasto, ciasto z białek , ciasto z orzechami, smaczna sałatka

Inne przepisy z Salonik smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.