Pasztet Bożonarodzeniowy - Tradycyjny

Pasztet Bożonarodzeniowy - Tradycyjny

Pasztet Bożonarodzeniowy - Tradycyjny

Mamy dziś początek grudnia,robię próbny pasztet Bożonarodzeniowy. Pasztet na kanapki jest idealny. Rozsmarowuje się go lekko. Taka kanapeczka każdemu zasmakuje :) Składniki: wątróbka drobiowa 500 g pierś z kurczaka 300 g schab wieprzowy 200 g 1 szklanka bulionu drobiowego sól do smaku pieprz biały do smaku czosnek 8 ząbków ( sprasowanych lub zmielonych) Wykonanie: Wątróbka drobiowa zawsze 1-2 godziny leży w zimnej wodzie. Czyszczę z błonek i kroje drobno. Pierś z kurczaka myje i kroje drobno. Scha... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Autor

Joanna GralikJoanna Gralik

Kocham to co robię . Tworze pyszne dania i słodkości .

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drobiowe, pasztet, wątróbka drobiowa, piersi, kanapki, pierś, kurczak, schab, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, bożonarodzeniowe, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy, kurczak z czosnkiem, pasztet wieprzowy, potrawy z kurczaka

Inne przepisy z Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.