No to dziś mamy ogóreczki gruntowe w zalewie z musztardą.Końcowy efekt wygląda bardzo ciekawie , a smak też jest fajny. Składniki na zalewę: litr wody ocet 10% 1 szklanka ksylitol 1 szklanka sól 1 łyżka 2 łyżki musztardy sarepskiej cebula 2 szt marchew 4 szt gorczyca 2 łyżki ziele angielskie 4 szt listek laurowy 4 szt Dodatkowo: ogórki gruntowe 3 kg Krok 1 Ogórki myjemy pod bieżącą wodą( myje gąbką małą drugą stroną to przynajmniej trochę zetrę te kujące końcówki i umyje).Obcinamy końcówki z dw... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Kocham to co robię . Tworze pyszne dania i słodkości .