Ciasteczka kruche- Kyslitol i Karob

Ciasteczka kruche- Kyslitol i Karob

Ciasteczka kruche- Kyslitol i Karob

Od jakiegoś czasu stosuje zamiast cukru ksylitol inaczej cukier brzozowy.Jest dużo zdrowszy od tradycyjnego cukru. Nowością jest również Korab zamienni kakao również zdrowszy dla naszego organizmu.   Składniki: 350 g mąki pszennej typ 500 280 g masła, zimnego, pokrojonego w kostkę 100 g cukru pudru, przesianego (zmieliłam ksylitol) 2 łyżki karobu ( kakao) szczypta soli 4 żółtka   Wykonanie: Na stolnice wysypałam przesianą mąkę, zrobiłam w niej dołek, wbiłam żółtka i dodałam pokrojone drobno masło.Posył... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.