Spód do tarty na słodko – przepis podstawowy.

Spód do tarty na słodko – przepis podstawowy.

Spód do tarty na słodko – przepis podstawowy.

Składniki: 220 g mąki (np. Tortowa T450), 125 masła, 1 jajko, 2,5 łyżeczki cukru, Przygotowanie: W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem nastąpienie dodać zimne masło – posiekane na drobne kawałeczki i jajko. Ciasto mieszamy ręką tak aby masło mogło się podczas wyrabiania delikatnie ocieplić i połączyć z resztą składników. Uformowaną kulkę owijamy folią i wkładamy na minimum 30 minut do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto należy rozwałkować i wyłożyć do formy, lekko je formując do brzeg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu rozgotowana

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.