Tarta z pastą z awokado, ziół oraz figą i sokiem z granatów

Tarta z pastą z awokado, ziół oraz figą i sokiem z granatów

Tarta z pastą z awokado, ziół oraz figą i sokiem z granatów

Lubicie w daniach połączenia słodko-słone? Jeśli tak, to ta tarta przypadnie Wam do gustu. Słony, wyrazisty smak niebieskiego sera pleśniowego, aromatyczna pasta z ziół i awokado wraz ze słodkim akcentem w postaci figi i odrobiny soku z granatu. Wybornie, prawda? Zaciekawiłam Was choć trochę? Jeżeli tak, to zachęcam do wypróbowania przepisu! Obiecuję, że będzie pysznie.   Składniki 1 opakowanie gotowego ciasta 1 awokado garść świeżego majeranku garść świeżego oragano 1 duża figa 50g niebieskiego sera p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, awokado, pasta, pasty, ciasto, syrop, tarta na słodko

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.