Ciężki, mazisty, pełen mocnych smaków. W spodzie sernika pierwsze skrzypce gra whisky, w masie królują śliwki, na wierzchu chrupią orzeszki. Można śmiało rzec, że to sernik jesienny. Zasmakujcie! Od dziecka byłam zakochana w Trójmieście. Jako mała dziewczynka spędzałam tutaj prawie miesiąc wakacji. Potem na jakiś czas porzuciłam Pomorze na rzecz innych rejonów podróżniczych. Dopiero kilka lat temu odkryłam Trójmiasto na nowo. Gdy spodziewałam się dziecka, ostatnie wakacyjne chwile także spędziłam nad morzem ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!