Rzadko, a w zasadzie bardzo rzadko pojawia się na naszym stole pieczony kurczak. Staramy się jeść mało mięsa, lecz jeżeli już je przygotowuję, dbam, aby było ze sprawdzonego, pewnego źródła. Dziś więc dzielę się przepisem na całego kurczaka pieczonego w ziołowej, aromatycznej marynacie z dodatkiem słodkich gruszek, fig i kwaskowatej żurawiny. Mięso upiekło się naprawdę pysznie i wyszło kruche, delikatne. To bardzo jesienne danie – połączenie mięsa z wrześniowymi owocami. Pieczony kurczak świetnie kom... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!