Creme brulee z marakują

Creme brulee z marakują

Creme brulee z marakują

Przepis na : deser

Dziś wyjątkowy deser. Francuski creme brulee. W moim wydaniu z dodatkiem owocu marakui. Sok z niego dodałam do masy kremu, zaś ziarenkowe kuleczki wykorzystałam do ozdoby. Użyłam właśnie marakui, aby przełamać słodycz kremu, bo, jak wiadomo, to deser, który podniebieniu dostarcza prawdziwego miodu…:) Próbujcie i odkrywajcie tę nową nutę! A co będzie potrzebne do wykonania deseru? ( na 6 porcji) 500 ml śmietanki 30% 1/3 szklanki cukru kryształu 6 żółtek ziarenka z 1/2 laski wanilii 2 marakuje truskawki 4... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

desery, deser, truskawki, grill

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.