Chleb pszenny na zakwasie ze śmietanką kremówką

Chleb pszenny na zakwasie ze śmietanką kremówką

Chleb pszenny na zakwasie ze śmietanką kremówką

Kolejny mój chleb – tym razem pszenny na zakwasie żytnim. Delikatny, lekki, z chrupiącą skórką. Chleb pszenny. Na zakwasie żytnim, z dodatkiem śmietanki kremówki. Mój pierwszy chleb pieczony w garnku żeliwnym. Wyszedł tak, że przeszedł moje oczekiwania jako początkującej w tej dziedzinie. Chleb będzie idealny dla początkujących. Mąka pszenna chlebowa rzadko zawodzi, więc nie ma obaw, że wyrastanie nie uda się. Chlebuś przypomina zwykły, codzienny chleb, taki z chrupiącą skórką. Pieczony w garnku czy bez z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, chleb na zakwasie, ciasto, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.