Dziś bliny na słodko. Z konfiturą morelową i serkiem ricotta, który coraz bardziej doceniam. Sobotnio – niedzielne śniadania traktuję wyjątkowo. Dlatego staram się wtedy przygotować na nie coś niecodziennego. Szukam na nie inspiracji w internecie lub w książkach kucharskich. Całkiem niedawno moja przyjaciółka podarowała mi książkę Elisy Paganelli i Laury Ascari “Wszystkie poranki świata”, z ponad 40-stoma propozycjami na wyśmienite śniadania. Zauważyłam, że inicjatywa rodzinnych i wspólnie prz... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!