Domowe grissini. Włoskie paluszki.
Domowe grissini. Włoskie paluszki.
Grissini to iście włoska przekąska, dostępna prawie w każdym sklepie. Ale nie wszyscy wiedzą, że bardzo łatwo można je wykonać w domu. Paluszki są pyszne, chrupiące i robi się je bardzo szybko... Zapraszam. Składniki; 10 świeżych drożdży 300 ml letniej wody 640 g mąki pszennej 2 łyżeczki oliwy 1 łyżeczka soli Przygotowanie; Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą mase. Przełożyć na oprószoną mąką stolnicę i zagniatać około 7 minut aż ciasto będzie sprężyste i przestanie się kle... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Radość kipiąca uśmiechem.
Autor
elapolo
Na moim blogu zamieszczam przepisy które sama wypróbowałam. Gotuje dla mojej rodziny i przyjaciół.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, przekąski
Inne przepisy z Radość kipiąca uśmiechem.
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję