Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Kuchnia włoska od zawsze kojarzy nam się przede wszystkim z makaronami. Makaron to świetny "nośnik" przeróżnych sosów. Danie to zostało "wynalezione" w Neapolu w połowie XX w. W skład wchodzi makaron spaghetti, pomidory, kapary, anchovies. Składniki:     500 g spaghetti   3 łyżki posiekanej bazylii   3 łyżki posiekanej natki   Sos : 500 g dojrzałych pomidorów   pół szklanki czarnych oliwek bez pestek   3 posiekane ząbki czosnku   4 filety anchois   2 łyżki czerwonego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję