Krewetki z makaronem po tajsku

Krewetki z makaronem po tajsku

Krewetki z makaronem po tajsku

Krewetki królewskie z makaronem soba.  Składniki: 1 kg mrożonych krewetek królewskich Marynata: 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka sosu rybnego 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka startego imbiru 3 ząbki czosnku 1 pęczek szczypioru z dymką 200 g makaronu soba Przygotowanie: Krewetki rozmroziłem, wypłukałem na sicie, odsączyłem. Wymieszałem dokładnie wszystkie składniki marynaty i zalałem oczyszczone krewetki. Odstawiłem, ale tylko na 30 minut. (tylko przez 30 minut! Po dłuższym czas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.