Kluski śląskie z batatów, z sosem wołowym

Kluski śląskie z batatów, z sosem wołowym

Kluski śląskie z batatów, z sosem wołowym

Jak to w życiu bywa, upiekło nam się za dużo batatów do jednego z dań. Nie myśląc wiele, postanowiliśmy zrobić mały eksperyment. Do tego ligawa i kolejny pomysł. Polecamy ;) Składniki 1 kg batatów 250-300 g mąki ziemniaczanej 400 g ligawy wołowej 1 duża cebula 5 ząbków czosnku 50 ml oleju rzepakowego 2 łyżki sosu sojowego 500-700 ml bulionu wołowego 2 łyżki sosu ostrygowego cukier palmowy 1 pełna łyżka mąki natka pietruszki trybula sól, pieprz Przygotowanie B Bataty myjemy, kroimy wzdłuż na pół, owijamy w fol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.