Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

Ketchup z cukinii

Niesamowicie smaczny, prosty w wykonaniu. Składniki 1 kg cukinii 1 kg papryki 1 kg cebuli 1/2 kg cukru 6 łyżeczek soli 125 ml octu 10% 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 słoiczki koncentratu pomidorowego (po 195 g) 1 łyżeczka przyprawy curry Przygotowanie Cukinie obieramy, usuwamy gniazda nasienne, zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na godzinę. Następnie odciskamy z płynu, dodajemy cukier i ocet, gotujemy pół godziny na małym ogniu. Paprykę i cebulę miksujemy. Do cukinii dodajemy zm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.