Flaczki na opieńkach

Flaczki na opieńkach

Flaczki na opieńkach

Zapewniamy. Pysznie wyszło.  Składniki: 1 kg opieniek 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 małego selera korzeniowego 4 liście laurowe 8 ziaren ziela angielskiego 90 g koncentratu pomidorowego ostra papryka  1 opakowanie przyprawy do flaków sól, pieprz  Zasmażka: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Umyłem opieńki. Ugotowałem w osolonej wodzie ( 30 minut ). Ostudziłem, pokroiłem w paski. Ugotowałem wywar na udkach z dodatkiem soli, liścia laurowego, ziela angielskiego i małej zielonej czę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.