Dżem czereśniowo-porzeczkowy

  • Dżem czereśniowo-porzeczkowy
  • Dżem czereśniowo-porzeczkowy

    Jeśli lubicie niezbyt słodkie dżemy to polecamy taki.  Składniki:  1,5 kg czereśni 500 g porzeczki 1 szklanka cukru 2 opakowania żelfixu (bez cukru) Przygotowanie:  Czereśnie umyłem, wypestkowałem. Zasypałem cukrem. Odstawiłem, aby puściły sok. Gotowałem na małym ogniu, mieszając czasami. Po ok. 2godzinach dodałem porzeczki. Gotowałem dalej, aż masa zgęstniała. Wtedy dodałem żelfix bez cukru. Odstawiłem. Następnego dnia ponownie zagotowałem, gorący dżem przełożyłem do wysterylizowanych słoików. ... Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z R'n'G Kitchen

    Dodaj komentarz