Buraczki tarte do obiadu

Buraczki tarte do obiadu

Buraczki tarte do obiadu

Przepis na : obiad

Nasze ulubione, tradycyjne, choć nieco musieliśmy „od cukrzyć”. Składniki: 500 g buraczków podłużnych 4 łyżki oleju z pestek winogron ocet ryżowy ksylitol sól, pieprz Przygotowanie: Buraczki myjemy, każde z osobna owijamy w folię aluminiową, pieczemy 80 min w temperaturze 180°C . Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy olej, do smaku doprawiamy octem, ksylitolem, solą i pieprzem. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.