Ten deser smakuje obłędnie. Przygotowuje się go bardzo szybko. Później trochę trzeba poczekać, ale zdecydowanie warto! Składniki na spód: ok. 30 herbatników 4-5 łyżek rozpuszczonego masła klarowanego Składniki na wierzch: 2 duże, gęste jogurty naturalne 3-4 łyżeczki agaru sok z 2 cytryn skórka z 1 cytryny Zblenduj herbatniki, dodaj masło i wymieszaj. Wyłóż masą formę (użyłam 20 cm x 20 cm). Zblenduj jogurt, agar, sok z cytryny. Dodaj skórkę cytrynową i wymieszaj łyżką. Nadzienie przełóż do formy na warstwę herb... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).