Pasta twarogowo-jajeczna z miętą, otwarcie okrągłej kładki

Pasta twarogowo-jajeczna z miętą, otwarcie okrągłej kładki

Pasta twarogowo-jajeczna z miętą, otwarcie okrągłej kładki

Tutaj przeczytałam o dobroczynnym wpływie mięty na zdrowie oraz, że może ona być dodawana do twarogu. Często robię pastę twarogowo-jajeczną. Dodałam więc do niej na próbę liście tego zioła. Efekt? Rewelacja! Dość mocno wyczuwalny odświeżający smak, bardzo dobrze komponujący się z nabiałem – ale na pewno nie dla kulinarnych tradycjonalistów. Składniki: 1 kostka chudego twarogu (200-250 g) 2 ugotowane na twardo jajka ½ kubka małego jogurtu naturalnego   8-10 listków suszonej mięty sól, pieprz Wykonanie: U... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

twaróg, pasta, pasty, śniadania

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.