Pyszne ciasto kruche połączone z lekką pianką budyniową i kwaśnymi porzeczkami. Jest łatwe do zrobienia i zawsze się udaje. Do ciasta można wykorzystać dowolne owoce,ja robiłam je również z truskawkami i jagodami . Jednak najbardziej mojej rodzince smakuje z porzeczką. Gwarantuję ,że zniknie ze stołu migiem :-) Przepis na małą blaszkę,jednak ciasto wychodzi dość wysokie. Ciasto kruche: 2,5 szklanki mąki 1 margaryna 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagniat... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...