Zapraszam na Wielkanocna babkę "Zebrę". Nie potrzeba do niej margaryny, jest wilgotna w środku i mięciutka. Długo zostaje świeża. Zawsze wychodzi super! Przepis na dużą formę o średnicy ok. 23 cm. Składniki: 4 jajka 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2,5 szklanki mąki +2 łyżki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju 1 szklanka wrzątku 2 łyżki kakao cukier puder do posypania Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę.Dodajemy po trochę mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...