Przepis na : deser
Tradycyjna i szybka babka piaskowa,zawsze się udaje. Składniki ważymy-cukru i mąki używamy tyle co waży 5 jajek. Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Składniki: 5 jajek cukier-tyle ile ważą jajka mąka -tyle ile ważą jajka łyżeczka proszku do pieczenia pół margaryny Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do jajek. Delikatnie mieszamy.Do tego wlewamy gorącą roztopioną margarynę.Mieszamy dokładnie.Wlewamy do natłuszczonej formy i pi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...