Dżem truskawkowo - porzeczkowy

Dżem truskawkowo - porzeczkowy

Dżem truskawkowo - porzeczkowy

Kiedy zobaczyłem dżem na blogu Kraina Sosny , wiedziałem, że też taki chcę. Cała rodzina lubi kwaskowate owoce, a porzeczka w tym połączeniu musiała dobrze smakować :) Nie myliłem się, dżem smakował wszystkim i dorobiliśmy drugą porcję. Powstała też wersja z czarną porzeczką, równie pyszna. Polecam :) Składniki : - 4 kg truskawek, - 1, 5 kg czerwonej porzeczki, - 1 kg czarnej porzeczki, - ok. kg cukru lub jak kto lubi ( moje truskawki były bardzo słodkie ), - wanilia. Wykonanie : Owoce obrać. Truskawki podzieli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Mikołaja

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.