To bardzo stary przepis. Takie ptasie mleczko robiła też moja Babcia. Jest niedrogie, szybkie w wykonaniu, a przede wszystkim smaczne. Składniki: 800 g zsiadłego mleka ½ szklanki cukru Cukier waniliowy 3 ½ łyżki żelatyny (Gellwe bez namaczania) 1 ½ szklanki gotowanej wody 1 galaretka truskawkowa Truskawki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gotowanej wody. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gotowanej wody. Truskawki umyć i przeciąć na połowę. Zsiadłe m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.