Ciasto z „Babcinego” zeszytu, zawsze wychodzi. Poza tym jest niedrogie i pomimo obszernego opisu nieskomplikowane, a przede wszystkim smaczne. Znika za jednym posiedzeniem Kruszonka: Składniki: 3 szklanki mąki tortowej ½ szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła 82% o temperaturze pokojowej 6 żółtek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Składniki sypkie wsypać do miski i wymieszać. Dodać masło, żółtka i wyrobić kruszonkę. Piana: Składniki: 6 białek Szczypta soli 2 opakowan...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.