Pieczeń schabowa na kanapki lub obiad a la pieczeń rzymska

Pieczeń schabowa na kanapki lub obiad a la pieczeń rzymska

Przepis na : obiad

To perfekcyjne połączenie schabu z papryką, cebulą, serem i sosem czosnkowym. Wprost idealna na kanapki i na obiad. Smakuje wyśmienicie Polecam Składniki: 600 g schabu bez kości 1 cebula 10 dag sera żółtego ½ papryki czerwonej (może być mrożona) 1 ½ łyżki majonezu 1 ząbek czosnku Przyprawy: sól, pieprz czarny mielony, kurkuma, papryka czerwona mielona (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Ja zaczynam od przygotowania sosu czosnkowego. Wykładam majonez do małej miseczki, do tego wyciskam prz...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Babci

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Basia BasiaBasia Basia

Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, mielone, kanapki, sos czosnkowy, obiad, sosy, roladki, schabowe, kotlety, kotlet, dania obiadowe, bez pieczenia, kotlety mielone

Inne przepisy z Przepisy Babci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.