Dzisiaj pragnę się z Wami podzielić przepisem na pyszną babkę kokosową według przepisu mojej Babci. To jedna z moich ulubionych babek, ponieważ nie traci smaku nawet na trzeci dzień. Spróbujcie sami Składniki: 1 ½ szklanki wiórek kokosowych 1 ½ szklanki mąki 1 szklanka cukru 200 g masła 1 kieliszek wódki lub 2 łyżki octu, jeśli ktoś nie może alkoholu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Masł...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.