Dzisiaj chciałabym Wam polecić pyszną musztardę z cukinii. Tak sobie pomyślałam, że skoro mamy domowy ketchup z dyni/cukinii, to dlaczego nie możemy mieć musztardy? I oto jest Składniki: 2,7 kg cukinii obranej ze skórki i pozbawionej ziaren 2 ½ łyżki soli kamiennej 3 cebule 6-8 ząbków czosnku 1 łyżeczka kurkumy 1 ½ łyżeczki czarnego pieprzu mielonego 100 ml cukru 100 ml octu 10% 2 musztardy Kamis (ja dałam 1 chrzanową i jedną rosyjską) 4-6 łyżek oleju rzepakowego Wykonanie: Cukinię obrać ze skóry, wydrążyć zi...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.