Dzisiaj ponownie ciasto z „babcinego” zeszytu; pyszne, kakaowe. Dzieci będą zachwycone. Ciasto rozpływa się w ustach Składniki: 3 jajka (2 całe + 1 żółtko) 250 g masła 82% 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka kartoflanki 1 ½ szklanki mąki tortowej typ 450 3 łyżki kakao 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki gęstej marmolady (np. z malin lub z aronii ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodawać jajka (2 całe i 1 żółtko), ucierać mikserem. Dodać sypkie ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.