( Recipe in English ) Chlebki pita są bardzo łatwe i szybkie do wykonania (oczywiście nie licząc czasu, kiedy ciasto musi wyrastać). Pitę można użyć do wykonania domowego souvlaki . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU » czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Trudno powiedzieć, bo każdy piekarnik jest inny. U mnie zajęło to około 6 minut. Gotowe chlebki będą złotawo-brązowe i wyrośnięte.
Chlebek w smaku i wyglądzie wyszedł przepyszny, ale... wielkości piąstki drobnej kobietki :( co zrobiłam nie tak? -Monika.
Być może rozwałkowała Pani zbyt małe placki. Cieszę się, że smakował :)
zrobiłam wczoraj :) trochę zmodyfikowałam Pani przepis bo zrobiłam z 6 szkl mąki. wyszły meega (:
Witam a czy zamiast suchych drożdzy można dodać swieże? I jak tak to jaka bedzie ich proporcja
Witam :) Uznaje się, że dwie łyżeczki suchych drożdży to 7 gramów, a to odpowiada 25 gramom drożdży świeżych. Musisz w przepisie użyć około 13 gramów drożdży świeżych. Pozdrawiam :)
Dziś je upiekłam ale nie zrobiły sie im takie brzuszki. co zrobiłam źle?