DOMOWY CHLEBEK PITA

DOMOWY CHLEBEK PITA

DOMOWY CHLEBEK PITA

( Recipe in English ) Chlebki pita są bardzo łatwe i szybkie do wykonania (oczywiście nie licząc czasu, kiedy ciasto musi wyrastać). Pitę można użyć do wykonania domowego souvlaki . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 10 sierpnia 2013 00:42:14

Około ilu minut muszą się piec? :)

Aleksandra Rybinska, 10 sierpnia 2013 00:51:10

Trudno powiedzieć, bo każdy piekarnik jest inny. U mnie zajęło to około 6 minut. Gotowe chlebki będą złotawo-brązowe i wyrośnięte.

Monika Gromek, 4 stycznia 2014 16:25:06

Chlebek w smaku i wyglądzie wyszedł przepyszny, ale... wielkości piąstki drobnej kobietki :( co zrobiłam nie tak? -Monika.

Aleksandra Rybinska, 5 stycznia 2014 19:47:11

Być może rozwałkowała Pani zbyt małe placki. Cieszę się, że smakował :)

Monika Gromek, 12 stycznia 2014 10:45:39

zrobiłam wczoraj :) trochę zmodyfikowałam Pani przepis bo zrobiłam z 6 szkl mąki. wyszły meega (:

Anonymous, 12 stycznia 2014 22:33:20

Witam a czy zamiast suchych drożdzy można dodać swieże? I jak tak to jaka bedzie ich proporcja

Aleksandra Rybinska, 13 stycznia 2014 08:54:12

Witam :) Uznaje się, że dwie łyżeczki suchych drożdży to 7 gramów, a to odpowiada 25 gramom drożdży świeżych. Musisz w przepisie użyć około 13 gramów drożdży świeżych. Pozdrawiam :)

Anonymous, 26 stycznia 2014 20:19:08

Dziś je upiekłam ale nie zrobiły sie im takie brzuszki. co zrobiłam źle?