Co jest ważne podczas kiszenia kapusty?

Co jest ważne podczas kiszenia kapusty?

Co jest ważne podczas kiszenia kapusty?

Wbrew różnych opiniom, kapustę bardzo łatwo się kisi. Istnieje tylko kilka szczegółów, o których należy pamiętać, a wtedy każdy kulinarny amator będzie mógł przygotować w domy wspaniałą i zdrową kiszoną kapustę. Nie zalecane jest kiszenie młodej kapusty, bowiem będzie zbyt miękka i mało chrupiąca, o niewyraźnym smaku. Najlepszym terminem jest jesień, po zbiorach dorodnych kapust i marchewek. Dodawanie marchewki nie jest obowiązkowe, chociaż bardzo popularne w większości krajów Europy Wschodniej. Nadaje ona kis... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję